9 december 2013

Renoveringen av tornet - en summering

Under 2013 har styrelsen arbetat med att restaurera tornet, både in- och utvändigt. Finansieringen kommer från EU projektet för landsbygdsutveckling Leader Inlandet. Vi är mycket nöjda med vårt arbete och resultatet. Målet var att ha tornet klart till Gnesta Konstrunda och det var med stor stolthet vi kunde visa upp tornet för de över 400 besökarna som gästade oss under de båda dagarna.
Projektets mål har även innehållit att föreningen ska öka sitt medlemsantal och vi nådde nästan vårt mål med 50 nya medlemmar (48 st).

Här kommer lite bildbevis på det arbete som gjorts i tornet under året.

Fågelträck slipades bort från tornrummets bjälkar och hål där fåglar kunde komma in har spikats igen. Ett otal säckar släpades ner från toppen och som ni ser blev det ett bra resultat där det vackra träet riktigt skiner. Tyvärr kan vi inte erbjuda våra medlemmar eller andra intresserade att komma ända hit upp pga säkerhetsskäl. Men vi kommer jobba vidare på detta under 2014. Beundra gärna fotot med den tjusiga utsikten här nedan tillsvidare.





Vi går den stabila och välbehållna trappan ner till entreplanet och beundrar de vitmålade väggarna och segelduken som är upphängd för att minska akustiken.



Ni får också följa hur entrén och förstubron växer fram. Dess syfte är att skydda från eventuellt nedfallande puts från fasaden. Resultatet blev bättre än väntat då formen blev mjuk och smälter lätt in i miljön.




 
 
Som avslutning vill vi tacka alla som under året visat intresse för tornet och dess framtid. Vi vill också passa på att tacka våra sponsorer (se skylt i tornet).