2 april 2012

Kallelse till årsmöte den 18 april 2012

Föreningen Gnesta Vattentorn

Informationsbrev samt kallelse till årsmöte den 18 april 2012

Gnesta gamla vattentorn har stått obrukat sedan 1970-talet då det slutade fungera som vattentorn. Byggnaden är i jugendstil och ett centralt landmärke för Gnesta. Byggnaden står på höjden vid Frejaskolan och har under årens lopp blivit i allt sämre skick, både vad gäller fasaden, därav ett högt stängsel som byggts upp runt byggnaden för att inte murbruk ska rasa ner på skolbarnen, och även på insidan som är full av fågelträck.

Vattentornet är en tydlig och välkänd symbol för Gnesta och har en stor outnyttjad potential då det idag står tomt och inte heller är tillgängligt för allmänheten. Om det inte sker någon renovering inom de närmaste åren finns det risk att tornet börjar förfalla och att det på sikt inte kommer att gå att rädda.

Föreningens styrelse som består av Ingalill Fredriksson (ordförande), Jeanette Lewald (sekreterare/kassör), Rolf Nilsson (ledamot) och Yvonne Jarl (suppleant) och föreningen har en hemsida  www.gnestavattentorn.com samt en blogg www.gnestavattentorn.blogspot.com på bloggen finns hela den förstudie som föreningen tagit fram med stöd från Leader Inlandet. Styrelsen har under förstudiens gång lagt ut information om projektet samt bilder som bl.a. visar behovet av renovering.
Styrelsen har även tagit fram ett flertal profilprodukter i form av Roll-up, visitkort och vykort med Vattentornet om motiv. Visitkorten finns i dagsläget utplacerade på ett flertal platser runt om i Gnesta och vykorten finns till försäljning på biblioteket/medborgarkontoret där vi även under perioden 17 december 2011 t.o.m. 9 januari 2012 hade en pepparkakshustävling med vattentornet som tema samt en utställning med bilder och fakta kring vattentornet och det pågående arbetet. En del av denna utställning har nu blivit permanent och finns i bibliotekets entré.

Alla medlemmar och övriga intresserade är välkomna till föreningens årsmöte den 18 april klockan 18:30 på Café Tekannan i Gnesta.

Vid årsmötet ska följande punkter behandlas:

a) Mötets behöriga utlysande

b) Val av mötesordförande

c) Val av mötessekreterare

d) Val av justeringsman tillika rösträknare

e) Verksamhetsberättelse och resultaträkning för föregående år

f) Revisionsberättelse

g) Ansvarsfrihet för styrelsen

h) Val av ordförande för ett år

i) Val av ordinarie ledamöter på två år

j) Val av suppleanter på ett år

k) Val av två revisorer för ett år

l) Val av valberedning om två personer, varav en ska vara sammankallande.

Om du inte ännu är medlem - sätt in en engångssumma om 200 kr på bankgiro 764-4263 och glöm inte att ange namn på inbetalningen. Medlemskapet gäller tillsvidare.

Du är även välkommen att kontakta oss på e-post gnestavattentorn@gmail.com eller ring föreningens ordförande Ingalill Fredriksson på 0730-263491 om du vill ha mer information.